duminică, 22 aprilie 2018

Pana acum nu stiam ce sport sa incerc


Medicii recomanda sa includem in programul nostru cat mai multe activitati fizice pentru ca pe aceasta cale se pot evita mai tarziu o multime de probleme de sanatate. In acest sens sunt disponibile mai multe posibilitati, insa majoritatea persoanelor se plictisesc atunci cand merg la sala si isi pot dori ceva mai deosebit, astfel ca ajung la cursuri de balet. Acest sport propune o multime de beneficii pentru sanatate, iar impreuna le putem descoperi pe cele mai importante.

Imbunatatirea flexibilitatii
Probabil ca cel mai cunoscut avantaj adus de balet este imbunatatirea flexibilitatii, dar si a dexteritatii. Oricine isi doreste un corp tonifiat, iar baletul ajuta sa se ajunga la aceste performante, insa printre beneficiile aduse se numara si detensionarea muschilor, motiv pentru care acestia devin si mai puternici. Cu alte cuvinte, plusurile vor fi vizibile dupa numai cateva saptamani, fata de alte sporturi in care efectele sunt vizibile mult mai tarziu.

Exersarea creierului
In schimb, toate aceste avantaje nu se rezuma numai la corp, ci si la creier, care este pus in functiune si se imbunatateste considerabil coordonarea dintre membre si ochi. Concentrarea asupra miscarilor, coregrafiei si instructorului sunt esentiale, ocazie cu care scade riscul dezvoltarii unor afectiuni serioase precum Alzheimer, Parkinson si nu numai.

Cresterea increderii
Starile anxioase sunt foarte comune in ziua de azi intrucat fiecare dintre noi ne putem simti coplesiti, insa prin practicarea acestui sport oricine poate ajunge sa capete mai multa incredere in fortele proprii. Cursantii vor fi uimiti de postura adoptata si de tehnicile pe care le invata, iar lipsa increderii va ramane doar o amintire. Totodata, acestia se vor simti foarte bine si vor avea puterea de a participa la spectacole direct pe scena si nu in public, iar toate aceste plusuri sunt utile in nenumarate conditii.

Eliminarea stresului
In acelasi timp, fiecare dintre noi ne confruntam zilnic cu situatii stresante, iar stresul reprezinta principalul factor care favorizeaza dezvoltarea a nenumarate afectiuni complexe. Cu alte cuvinte, este ideal ca stresul sa fie combatut prin diferite moduri, iar sportul reprezinta o solutie ideala prin care orice persoana ajunge sa se simta grozav.

Pentru orice varsta
Aceste cursuri de balet sunt ideale pentru persoane de toate varstele, astfel ca se recomanda atat adultilor, cat si copiilor. Acestia din urma pot intra in lumea baletului in jurul varstei de 4, 5 ani, iar toate beneficiile aduse de sport vor fi utile mai tarziu in viata, motiv pentru care parintii trebuie sa ia in calcul aceasta varianta ca o activitate extrascolara pentru cei mici. La scoala Ballet Art sunt organizate grupe pentru toate varstele, motiv pentru care oricine isi va gasi locul, iar profesionalismul este unul dintre principalele avantaje aduse intrucat instuctorii sunt bine pregatiti si se adapteaza la fiecare elev in parte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu