sâmbătă, 21 aprilie 2018

Uneori sunt ideale solutiile naturiste


ratamentele naturiste sunt rareori recomandate de catre medici intrucat de cele mai multe ori acestea nu sunt eficiente si reprezinta o pierdere de timp, existand riscul ca simptomele prezentate sa se agraveze. In schimb, exista si unele care sunt sigure si chiar recomandate, precum tratamentul cu gargara, care se dovedeste a fi ideal in cazul celor care se confrunta cu dureri ale gatului, infectii, gripa si nu numai, intrucat gargara cu sare promite mai multe beneficii.

Usor de pus in practica
In primul rand, totul este foarte simplu de pregatit, fiind de ajuns o cana cu apa in care sa se amestece o lingura de sare si pe langa infectii, gripa sau dureri in gat, gargara se dovedeste a fi o alegere inspirata si in cazul altor probleme simple de sanatate, astfel ca impreuna le putem descoperi pe cele mai importante. Gargara este potrivita in cazul tuturor persoanelor, chiar si a copiilor, dar doar a celor cu varsta de peste 6 ani intrucat nu trebuie sa existe riscul de inec.

Inainte de aparitia medicinei moderne putine tratamente naturiste se dovedeau a fi eficiente, insa nu si gargara cu apa sarata, iar conform studiilor efectuate in acest domeniu s-a constatat ca apa usor sarata elimina infectiile si creeaza o bariera prin care se obtureaza intoarcerea acestora, motiv pentru care sunt indepartate durerile si inflamatiile.

Dureri in gat
Acestea pot fi foarte comune si sunt cauzate de mai multi factori, insa si tratarea lor este la fel de simpla, de regula fiind de ajuns administrarea pe cale orala a unor comprimate. La fel de simpla si, poate de eficienta, este gargara cu sare, deoarece duce la ameliorarea simptomelor in scurt timp.

Alergii
Alergiile se pot manifesta diferit de la o persoana la alta si au mai multi factori ce le favorizeaza, de la praf, parul de animale, polen si nu numai, insa si in acest caz gargara este ideala intrucat simptomele reactiilor sunt ameliorate.

Infectii la nivelul sinusurilor
Infectiile la nivelul sinusurilor pot fi virale sau bacteriene, astfel ca aici se poate aminti raceala, gripa sau mononucleoza, iar gargara cu apa nu numai ca ajuta la tratarea problemei, ci este recomandata si pentru prevenirea acesteia.

Ai grija de dintii tai
Unii medici stomatologic recomanda tratamentul cu gargara deoarece ajuta la protejarea gingiilor si previne mai multe probleme, de la carii, pana la parodontita si nu numai, pentru ca se limiteaza considerabil numarul bacteriilor daunatoare prezente in saliva.

Ulceratii
Nu in ultimul rand, si ulceratiile pot fi tinute la distanta prin intermediul acestui tratament simplu si cu toate ca gargara se poate face cu apa simpla, aceasta nu este eficienta, fiind recomandata amestecarea unei linguri de sare, ce va avea efect antiinflamator.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu